dimarts, 10 de novembre del 2009

Perputxent ja es de tots!


L´últim dels grans del Comtat ja es patrimoni de tots!! Si, com si es tractara de la reconquesta s´han anat guanyant els castells de la comarca que continuen en mans privades, i l´últim en conquerir a segut la joia de la corona: El Castell de Perputxent!
Va ser el passat Dimecres 4 de Novembre quan la Diputació d´Alacant va formalisar la adquisició d´aquesta propietat particular, per un import de 126.212 €.
Aquest castell està situat damunt d´un tossal a les proximitats de L´Orxa, població que amb aquesta adquisició i la construcció d´un nou poligon a l´antiga fábrica de Raduán torna a tindre motius de sobra per ilusionarse amb el futur.
I esque els veins lorxanos estaven prop de tot, tant d l´interior com de la costa, i amb la desaparició del Xixarra tot es va esfumar, fins que van caure en desgracia amb la quebra de les papereres Raduán, desde llavors que necesitaven una bona noticia com aquesta.
S´arribat a temps, però es una llastima no haverlo comprat abans, i m´estranya, perquè L´Orxa es sens dupte un dels pobles amb més potencial paisagístic, historic, natural i monumental del Comtat …i damun a un pam de la costa per lo que tot açó es pot traduir facilment en prosperitat amb un turisme ben entes; de no ser perquè es van emportar el pont de ferro, …que en el tiró que tindría recuperar la via per a una línea turística Vilallonga-L´Orxa ja el podrien refer!Bo, de moment serà massa demanar, es conformarem en un bon projecte de restauració per aquest nou inmoble públic, i mentres que l´apuntalen no se l´enduga una ventolà d´aquestes que està fent-nos.
...ara si que tinc clar quin serà el proxim destí de la saga d´escritets "EIXIDETES"!jeje


.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...