dilluns, 16 de maig del 2011

MOROS i CRISTIANS ALCOI (Fotos Entrà Mora 2011)

I sense saber si l'entrada de cristians havia finalitzat, amb l'esquadra de singulars del alferes com a colofó i guinda final al pastel de retards, va començar l'entrada de moros en el partidor (...el caxondeo per Sant Nicolau era preguntar a qualsevol que vegeres vestit de cid si "...l´esquadra havia arribat ja al final?!")

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (32)

CAPITÀ MORO, FILÀ REALISTES.

Atrevidisims els realistes en l'elecció del colorit dels seus vestits des del inici del seu boato fins l´esquadra especial, i de igual manera amb l´elecció de la banda sonora que els acompanyaria, de fet molta gent no els va acabar de comprendre! L'inici de l'entrada de moros ens va agafar a l'altura de l'església de Sant Maure i Sant Francesc, des d'allí captarem aquestes imatges del sèquit:

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (30)

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (29)

 

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (31)

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (33)

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (34)

 

ESQUADRA D'ENMIG, FILÀ MAGENTA.
Tot el que ens va sorprendre la dels cristians omplint el cap de llargues plomes blaves als seues esquadrers, va ser de previsible la dels moros, una més de les precioses esquadres africanes:

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (35)

 

ESQUADRES DEL BICENTENARI, FILÀ LLANA i FILÀ DOMINGO MIQUES.
Dos filaes complien enguany els 200 anys (de la seua constància escrita com a tal) i les dues ho van celebrar de la mateixa forma. Desconec qui han sigut els dissenyadors de les dues esquadres commemoratives però el patró semblava ser el mateix, no?!

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (36)

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (37)

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (38)Esquadra d´Aniversari 200 anys Filà Domingo Miques.

 

 

 

ALFERES MORO, FILÀ BARBARESCS.

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (41)

Fusionant l'ambientació més moruna amb el misticisme egipci van traure al carrer un encertat boato carregat de sensualitat amb la complicitat de la foscor de la nit.

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (42)

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (40)

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (48)

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (1)

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (46)

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (47)

Un encert dels barbarescs que tancaren el seu sèquit i l´entrà mora amb l´esquadra especial …trencadorament descomunal!

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (44) 

I perquè açò no semble un amable reportatge de premsa, acabarem mullant-nos i rajant un poc:

LO PITJOR:

Les horetes a les que acabava l´entrada cristiana i un “però” cada vegada més habitual en molts pobles: Per molt magnífica que puga ser una marxa mora/cristiana i per molt espectacular que siga el disseny d'un trage especial, una mala unió entre tots dos pot destrossar el conjunt, ...cal saber triar la marxa adequada per a cada disseny, o si es vol al revés, però una esquadra es deu concebre des del principi com un tot amb la música! De totes maneres supose que açò serà filar molt prim...

EL MILLOR:

De tot el vist enguany em quede pel que fa als boatos amb el conjunt del capità cristià i l´alferes moro. Quant a la figura dels quatre càrrecs sens dubte amb el trage del capità cristià. I respecte de les 9 esquadres de singularas que hem vist enguany, em quede a cavall entre la d'enmig dels navarros i l'especial del alferes barbaresc …per a gustos colors!jeje...

m&c Alcoi 2011 © rfaPV (45)

Ací teniu l´Entrà del matí: MOROS i CRISTIANS ALCOI (Fotos Entrà Cristiana 2011)

I ací l'escritet de les entrades de l´any passat: L'ENTRÀ de MOROS i CRISTIANS ALCOI 2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...